Hartige muffins van juice pulp
Nodig voor 6 muffins:
150 gram groentepulp (ik gebruikte de pulp van pastinaak)
75 gram (geiten)roomkaas of slagroom
3 eieren
6 plakjes ontbijtspek
peper
zout
tijm
extra smaakmakers: geraspte kaas, olijven, zongedroogde tomaat of plakjes spek.
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Klop de eieren los met roomkaas of slagroom. Roer de groentepulp erdoor.
3. Voeg flink wat peper, zout en gedroogde tijm toe. En andere kruiden, als je dat lekker vindt. Voeg meer toe dan je denkt, want de muffins hebben veel smaak nodig!
4. Leg de plakjes spek in flexibele muffinvormpjes (als je een gewoon muffin bakblik gebruikt, eerst even invetten!). Vul met het groente-eimengsel.
5. Top met extra smaakmakers: ik gebruikte voor 3 muffins geraspte geitenkaas en voor 3 muffins zongedroogde tomaatjes en een extra plakje spek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat je reactie hier achter...