5 okt 2012

Banana pancakes

“Can't you see that it's just raining
Ain't no need to go outside.
But baby (…) I'll make you banana pancakes
Pretend like it's the weekend now”

Als Jack Johnson dit zingt, loopt het water me in de mond. Ik verlang naar luie zondagochtenden met dikke Amerikan pancakes waar de stroop vanaf druipt.

Hier een recept gebaseerd op de dropped scones van Roos Ouwehand. Wat
aangepast om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Healthy banana pancakes


125 gr volkoren meel
1 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl kaneel
1 eetlepel rijststroop (of andere zoetmaker)
2 eieren
80 ml melk
50 gr gesmolten boter

Rijststroop of Maple Syrup
Bananen in plakjes

1. Roer zout, kaneel en bakpoeder door het gezeefde meel.

2. Klop de eieren los met de melk en rijststroop

3. Maak een kuiltje in het meel en giet het mengsel hierin. Roer met een garde steeds meer bakmeel van de rand erbij, en klop ten slotte de gesmolten boter erdoor tot een dik beslag. Laat even rusten.

4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat ’m goed op temperatuur komen.

5. Schep drie hoopjes beslag in de pan, geef ze de ruimte, want ze vloeien nog wat uit. Als er luchtbelletjes aan de bovenkant verschijnen kunnen de pannenkoekjes worden gekeerd. Bak ook de rest van het beslag op deze manier.


6. Maak een toren van pancakes, giet er stroop overheen en bedek met plakjes banaan.

 
Een recept om samen van te smullen als het regent. En dan doen we net of het al weekend is :)

1 opmerking:

Laat je reactie hier achter...