19 sep. 2012

Mijn leven in zes taarten


Mijn leven in zes taarten
Appeltaart


In Apeldoorn groeide ik op in een gezin met vier kinderen. Altijd mensen over de vloer, gezelligheid, drukte. Ik genoot van het zorgeloze leven met mijn lieve familie. Appeltaart met kaneel en rozijnen is de smaak van mijn jeugd. Zoet, gezellig, liefdevol.Cheesecake

De middelbare school: een tijd van experimenten. De eerste tongzoen op een klassefeest, sigaretjes achter een flatgebouw en ‘s avonds weer als een kind op schoot bij mijn moeder. Elk jaar liep ik een stukje verder weg van de veilige basis thuis. Appeltaart hoefde ik niet meer; veel te burgerlijk! New York Cheesecake werd mijn handelsmerk.


Pretmuffins

Op mijn zeventiende vloog ik uit naar Groningen. Mijn leven daar bestond uit feesten, een druk sociaal leven en tussendoor mijn studie geschiedenis. De smaken van mijn studententijd lopen uiteen. De ene week leefde ik zo gezond mogelijk en bakte ik low-fat appelkoek.De week erop gingen alle remmen los en maakte muffins met hasj. Ik leefde in uitersten en genoot met volle teugen.
Merengue pieken

Na vier jaar studeren werd ik serieuzer. Ik volgde een master cultuurgeschiedenis en studeerde af. Na een prachtige reis door Bolivia en Peru startte ik met werken. Het was een heerlijk frisse en inspirerende periode. Aan koken kwam ik als working lady nauwelijks toe - laat staan aan taarten bakken. Gelukkig heeft Café Dudok uitstekende taartjes op de kaart staan. De lemonmerengue pie werd mijn favoriet: luchtig, fris en fruitig. Perfect tijdens de pieken van het leven.
Pompoencake

In 2010 werd ik zwanger, wat een geluk! Helaas werd ik ernstig ziek, maar het liep goed af en in 2011 werd onze prachtdochter Meis geboren. Wat was het overweldigend: het prachtige kindje, de geurtjes, de gekke bekken en het eindeloze knuffelen. Mijn liefde bleek onuitputtelijk, ook al is het soms zwaar en vermoeiend, verrukkelijk blijft het! Door de ziekte die ik had, heb ik mijn levensstijl aan moeten passen. Noodgedwongen laat ik suiker nu staan.


Oef, suiker, het witte goud, het essentiële ingrediënt van mijn fameuze taarten! Via trial and error recepten heb ik recepten ontdekt voor heerlijke sugarfree pies. 
De smaak van deze fase, van babygeluk en herstel van ziekte, is pompoencake: smeuïg, prikkelend en zwaar, maar ook de perfecte balans van kruidig en zoet, met een bite van walnoten en kokos.


Feesttaart

Inmiddels heb ik helemaal mijn draai gevonden in het suikervrije leven. Ik bak feesttaarten zonder suiker, zonder bloem en zonder zuivel. Wat zit er dan wel in? Noten, fruit en kokosolie. Simpel, maar zo verrassend lekker! In totaal heb ik meer dan vijftig recepten ontwikkeld. Graag wil ik mijn kennis delen in het boek Zoet zonder suiker. Een kookboek vol recepten voor gezonde taarten, cakes en koekjes voor ieder moment van het leven.

Help jij mee om mijn kookboek te publiceren?5 opmerkingen:

 1. Goed van je dat je gestart bent met je blog! En wat een heerlijke recepten met prachtige foto's staan er al op. Ik ga je volgen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hanneke van der Werf23 september 2012 om 15:41

  Dat klinkt als een lekker leven ;-) Ik ben (helaas?) blijven hangen, as a cheesecake kinda girl... Gelukkig heb jij daar rekening mee gehouden! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik proef me je mee nan, alle fases die nog komen. super leuk dit, ik ga je volgen. alle liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, je blog! Je leven in 5 taarten vond ik heerlijk! en je foto's zijn super! Vooral zo doorgaan, ik blijf je volgen! ben benieuwd naar het recept van je New York cheese cake?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Wietske, leuk dat je mn blog gaat volgen :) Komende dagen zet ik het recept van de cheesecake online!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je reactie hier achter...