17 jun. 2013

Onderzoek naar suikervervangers!Inmiddels heb ik zo'n vijftig recepten voor lekkere suikervrije taartjes, koekjes en cakes. Zoals de meeste van jullie weten ga ik deze recepten bundelen in een kookboek.


In het kookboek wil ik ook graag informatie geven over suikervervangers zoals rijststroop, palmsuiker en yacon siroop. Daarom heb ik vier studenten van de opleiding voeding & diëtetiek gevraagd onderzoek te doen naar deze suikervervangers. Ze gaan onder andere bekijken wat het effect is van de verschillende suikervervangers op de bloedsuikerspiegel.

Vanmorgen was de startbijeenkomst met de studenten. In de espressobar op de Haagse Hogeschool troffen we elkaar voor het eerst. Na wat oogcontact, en soms een whatsappje, wisten ze mij allemaal te vinden en konden we beginnen met het voorstelrondje en het toelichten van het onderzoek.

Al snel bleek dat de studenten net zo geïnteresseerd zijn in gezonde taarten bakken als ik ben. Allemaal eten ze suikervrij, sommigen ook glutenvrij. Wat een genot om met gelijkgestemden over dit onderwerp te praten!

De studenten gaan de komende weken aan de slag met artikelen zoeken. Ik ben erg benieuwd wat ze gaan vinden!


Op de foto: vier enthousiaste dames die allemaal vanuit hun eigen overtuiging suikervrij leven.1 opmerking:

  1. Wat leuk nanne, ik ben erg benieuwd naar de uitslag van het onderzoek.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je reactie hier achter...