20 jun 2014

Chocolademousse van groente (suikervrij, lactosevrij en plantaardig)

Zoals jullie weten staan er in mijn kookboek Goed zoet! Bakken zonder suiker verschillende recepten voor zoete taarten met daarin groente verwerkt. Die taarten zijn mijn persoonlijke favorieten!

Probeer ook eens deze heerlijke chocolademousse. Bomvol voedingsstoffen van avocado en zoete aardappel. En mocht je overdag weinig groente hebben gegeten, eet deze chocolademousse als dessert!
Ook ideaal voor kinderen.

Nodig voor 2 personen

1 zoete aardappel (ongeschild ongeveer 200 gram)
1 avocado
2 eetlepels kokosolie
snuf zout
2-6 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
eventueel: 1-2 eetlepels yaconsiroop, rijststroop of rauwe honing

Bereiding

Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Kook hem 5-10 minuten tot hij zacht is. Giet de aardappelstukken af en laat op een bord afkoelen. Prak tot een grove puree en roer de kokosolie erdoor.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel hem (in stukjes) in de keukenmachine.

Voeg het aardappel-kokosolie mengsel toe, samen met het zout, cacaopoeder, kaneel en vanille extract.

Pureer tot een gladde massa en proef of het zoet genoeg is voor jou. Voeg eventueel een extra zoetmaker toe zoals yaconsiroop of rijststroop. Houd je van pure chocola? Dan kun je nog extra cacaopoeder toevoegen.

Schep in mooie schaaltjes of glazen en laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast. Serveer met frambozen of met de geraspte schil van sinaasappel. Superlekker!

Enthousiast over bakrecepten zonder geraffineerde suiker? In mijn kookboek Goed zoet! vind je meer dan 60 recepten voor taart, koekjes en desserts!


4 opmerkingen:

  1. Het klinkt nogal apart, maar ga het zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wilde je even laten weten dat ik deze laatst gemaakt heb en ik blij verrast ben door de smaak en textuur. Heerlijk. Een mooie afwisseling voor de avocado-banaanvariant die ik ook vaak maak!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tof he, dat het zo lekker wordt met vooral veel groente!

      Verwijderen

Laat je reactie hier achter...