19 dec 2014

5 cadeautips voor bakfanaten

Het is bijna kerst! Dat betekent veel gezelligheid met vrienden en familie, en... cadeaus! Een mooi cadeau geven, maakt gelukkiger dan een mooi cadeau ontvangen. Hoe dan ook, onderstaande cadeaus zijn zowel supergaaf om te geven als om te krijgen :)

1. Silikomart bakvormen


De flexibele vormen van Silikomart vind ik zo fijn! Voor simpele muffins, hartige taartjes en voor rauwe cashewnoten-cheesecakes: maak ze in een Silikomart en ze zien er prachtig uit. Er zijn duizend verschillende vormen (ik heb ongeveer de helft van het assortiment in huis), ook voor mini-taartjes, voor chocola, voor koekjes. Te koop bij kookwinkels en deze webshop.

2. Doe-het-zelf-kit voor vanille-extract: vanillestokjes en een fles wodka

Zelfgemaakt vanille-extract is wat mij betreft een essential voor iedereen die graag zoetigheid maakt. Het extract geeft zo'n heerlijk aroma aan je baksels, je hoeft maar weinig toe te voegen en het is heel makkelijk in gebruik. Bovendien is het een peuleschil om dit zelf te maken: vanillestokjes en wodka, en 3 maanden geduld, is alles wat je nodig hebt :) Zie hier het volledige recept. Superleuk dus om een aantal goede (!!) vanillestokjes cadeau te doen, met een fles wodka. Ik ben zelf erg tevreden over deze vanillestokjes. Maar mocht je nog in Duitsland zijn de komende tijd: in de Duitse supermarkten vind je ook prachtig dikke, kleverige vanillestokjes. Verpakt in zo'n glazen reageerbuis. Helemaal feestelijk ;).

3. Amerikaanse cups en teaspoons

Op Pinterest staan de meest fantastische recepten. Vaak van Amerikaanse bakkers, dus de hoeveelheden worden aangegeven in cups en teaspoons. Deze cups en teaspoons maken het bakken van die recepten een stuk makkelijker.

4. Taartvormen voor tartelettes

Vind je de mini-taartjes uit mijn kookboek Goed zoet! ook zo chique? Voor de fotoshoot kreeg ik van mijn uitgever 10 van deze mini-taartvormen met uitneembare bodem, met een doorsnede van 10 cm. Superschatting! Wel een bakwerk. Ga je voor efficiƫntie, kies dan deze taartvorm met een doorsnede van 24 cm.

5. Bakpakket Goed zoet!

Ben je benieuwd wat voor lekkers je allemaal kunt maken met amandelmeel, hazelnootmeel, geraspte bietjes en fruit? Duik dan in de wereld van suikervrij bakken met Goed zoet! De uitgever heeft nu een superleuke aanbieding: voor 45 euro krijg je het kookboek met een startpakket dat bestaat uit: amandelmeel, rijststroop, suikervrije chocola (Vivani, met 92% cacao), baksoda, kokosolie, kokosbloesemsuiker en vanillestokjes. Het hele pakket kun je hier bekijken.



1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee om dat cadeau te geven zeg! Ga het de volgende keer proberen kijken of het in de smaak valt.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je reactie hier achter...