Na vier hoofdstukken raakte ik de draad kwijt van de personages - Laurie, Rosie, Allie, Marnie... Ik haalde ze alle twaalf (!) door elkaar. Maar dat deerde niet. De Koekjesclub is een winters verhaal over liefde, afscheid, hoop en vriendschap. Over "Cookie Bitches" die elkaar steunen door dik en dun. Hier een recept uit het boek waar je van kunt smullen, door dik en dun!
Hazelnoot rotsjes
Ingredienten voor circa 10 rotsjes:
50 gram hazelnoten, fijngehakt
50 gram pure chocola, in stukken
1 eetlepel zonnebloemolie
1. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan. Laat afkoelen.
2. Verwarm au-bain-marie de olie, en voeg daarna de chocola toe. Let op dat er geen water bij het mengsel komt!
3. Zodra het mengsel is gesmolten, roer je de hazelnoten erdoor.
4. Schep met twee lepels hoopjes op vel bakpapier. Laat afkoelen.
2. Verwarm au-bain-marie de olie, en voeg daarna de chocola toe. Let op dat er geen water bij het mengsel komt!
3. Zodra het mengsel is gesmolten, roer je de hazelnoten erdoor.
4. Schep met twee lepels hoopjes op vel bakpapier. Laat afkoelen.
Het boek van zout, over een Vietnamese kok in Parijs!
BeantwoordenVerwijderenHoi Maaike, bedankt voor je tip! Ik kende Het boek van zout nog niet, ik ga het zeker lezen!
BeantwoordenVerwijderenComo agua para chocolate (rode rozen en tortilla's) ken je neem ik aan wel? Wat ook leuk is: het kookboek van Roald Dahl!
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog trouwens!
Hoi Nienke,
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je het zegt, Rode rozen en tortilla's is een van mijn lievelingsboeken. De recepten vind ik jammer genoeg erg ingewikkeld. Dat kookboek van Roald Dahl heb ik inderdaad als kind eens gezien, met oa het recept van die vette chocoladetaart die Mathilda's klasgenootje helemaal moet opeten, haha! Goed idee, ik ga het boek weer eens opzoeken.