Sommige taarten zijn volmaakt. Daar moet je niet aan sleutelen met suikervervangers en volkorenmeel. De New York Cheesecake is zo’n volmaakte taart.
Bak haar met liefde en eet haar met aandacht. Dat verdient ze!
Bak haar met liefde en eet haar met aandacht. Dat verdient ze!
NY Cheesecake
Bodem
- 200 g lievelingskoekjes (bv speculaas, bastogne koeken of AH country cookies)
- 50 g biologische roomboter
Vulling
1. Hak de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter op zacht vuur, roer de koekkruimels erdoor en druk het mengsel op de bodem van een ingevette springvorm. Zet de springvorm in de vriezer.
- 400 g roomkaas
- 100 g suiker
- 2 eieren, losgeklopt
- 50 ml sinaasappelsap
- 100 g witte chocola, in stukjes gehakt zo groot als rozijnen
- frambozen
1. Hak de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter op zacht vuur, roer de koekkruimels erdoor en druk het mengsel op de bodem van een ingevette springvorm. Zet de springvorm in de vriezer.
2. Meng in de keukenmachine (of met staafmixer) roomkaas, eieren, suiker en sinaasappelsap tot een glad mengsel.
3. Strooi de gehakte chocola over de bodem en giet het roomkaasmengsel erop.
4. Bak de taart circa 40 minuten op 170 graden of tot de bovenkant lichtbruin kleurt.
5. Als de taart is afgekoeld, kun je hem bedekken met frambozen. Lekker als taartje tussendoor of met een bolletje frambozen sorbetijs als dessert.
3. Strooi de gehakte chocola over de bodem en giet het roomkaasmengsel erop.
4. Bak de taart circa 40 minuten op 170 graden of tot de bovenkant lichtbruin kleurt.
5. Als de taart is afgekoeld, kun je hem bedekken met frambozen. Lekker als taartje tussendoor of met een bolletje frambozen sorbetijs als dessert.
Dat ziet er goed uit... Ook maar eens proberen te maken dit weekend :)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke recepten Nanne! De cheesecake ga ik proberen..en die pompoentaart ook :-).
BeantwoordenVerwijderenHet water loopt me in de mond, Nanne,
BeantwoordenVerwijderenNu moet ik helaas eerst een schrijfles voorbereiden, maar straks ga ik die pompoentaart uitproberen:-)
Marijke Bruwin Veening
De ingrediënten staan al op de boodschappenlijst! Vanavond maak ik cheesecake :)
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om jullie reacties te lezen! En voor wie de taart dit weekend al gaat bakken: geniet ervan!
BeantwoordenVerwijderenMmmmm lekker Nan!! Me like :-) Kga volgende week als de babykamer af is mijn tijd eens besteden in de keuken, baktijd! X Vera
BeantwoordenVerwijderen