Zin in een boom vol gezonde kransjes? Maak deze koekjes!
Kerstkransjes
25 gram kokosrasp
1/4 theelepel ongeraffineerd zeezout
1 theelepel kaneel
10 gram amandelmeel
25 gram gehakte walnoten of sesamzaad
30 gram (ontgeurde) kokosolie of roomboter
1 rijpe banaan, fijngeprakt
Bereiding:
2. Smelt de kokosolie of roomboter op laag vuur (of in de oven).
3. Meng alle droge ingrediënten in een kom (behalve de chocola).
4. Meng de natte ingrediënten in een ander kommetje. Voeg de natte bij de droge en roer goed door.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van je handen bolletjes van het deeg. Vul een stervormige koekjesuitstekers met een bolletje van het mengsel. Duw aan, maak met je vinger een gaatje in het midden en verwijder de vorm.
6. Bak 20-30 minuten tot de randjes goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen.
7. Smelt de chocola au-bain-marie. Leg de sterren tegen elkaar aan en giet de chocola over de koekjes. Laat opstijven, haal een lintje door de koekjes en ze kunnen de boom in :).
* over de mate van zoetheid: de banaan maakt de koeken al zoet. Maar mocht je graag zoete kerstkransjes willen, dan raad ik je aan om een theelepel stevia of eetlepel honing of kokosbloesemsuiker toe te voegen aan het beslag*
0 reacties:
Een reactie posten
Laat je reactie hier achter...